Pedagógus portfólió kiegészítő útmutató-PDF

És akkor még nem beszéltünk a szülőkkel való kapcsolattartásról, a gyerekekkel való foglalkozásról, a konfliktusok kezeléséről. Mi mindenben lesz naprakész a könyv segítségével? évi Pedagógus I. , valamint a Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítő vizsgára, illetve minősítési eljárásra való felkészülésben az „ Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez" című dokumentum, az Útmutató ötödik változata nyújt. Az útmutató szerint a tematikus terv: " A pedagógus által készített tervezési dokumentum, amely a Nemzeti alaptantervre, az adott műveltségi területhez és szaktárgyhoz kapcsolódó kerettantervre, az intézmény pedagógiai programjára és a pedagógus által készített tanmenetre épül. A többségi pedagógusok, illetve más szakterületeken pedagógus munkakörben alkalmazott szakemberek kompetenciái, az azokat igazoló indikátorok részben különböznek egymástól. A pedagógiai szakszolgálatok területén dolgozó pedagógusok, így a logopédusok kompetenciáit is a kiegészítő útmutató tartalmazza. szítő útmutató a pedagógiai szakszolgálati intézményekben pedagógus- munkakörben foglalkoztatottak részére, Oktatási Hivatal, Budapest tos segítséget nyújtanak a továbbtanulás előtt álló, pályakereső diákok számára is. A pedagógiai szakszolgálatok pályaválasztási ta-.

 • Microsoft excel kezelési útmutató
 • Magyar nyelv és kommunikáció 5 6 tanári kézikönyv pdf
 • Választási útmutató
 • Honda fr v kézikönyv


 • Video:Pedagógus portfólió útmutató

  Kiegészítő útmutató portfólió

  Kiegészítő anyag Nem kérjük számon! Portfólió feltöltésének dokumentumai ( az új változat) Pedagógus minősítés útmutató. Pedagógus életpálya - től 1. A pedagógusok előmeneteli rendszere, a portfólió szerepe, a minősítési eljárás folyamata Készítette: Vargáné Várszegi Csilla. Pedagógusportfólió Ped. szakvizsgával, 14 év gyakorlattal ápr. 30- ig Portfólió feltöltése ( csökkentett, vagy teljes). 1- én történik meg az átsorolás. 31- ig minősítő eljáráson kell részt venni Ped. szakvizsgával, 8 év gyakorlattal 30 év gyakorlat ( szakvizsga.

  Útmutató a Mesterpedagógus fokozatot megcélzó minősítési eljáráshoz ( pdf) ( harmadik változat) ( 2, 1 MiB) Kompetenciaértelmezések és indikátorpéldák- Óvodai nevelés ( 603, 9 KiB) KIEGÉSZÍTŐ ÚTMUTATÓ az Oktatási Hivatal által kidolgozott, Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. Az Útmutató második, javított változata már nem tartalmaz ajánlásokat a feltöltendő dokumentumok terjedelmére. Az Útmutató korrekciója során történt módosítások a szeptember 12- én megnyílt e- portfólió feltöltőfelületén is átvezetésre kerültek. A Portfólió GYIK kiadványunk azért született, hogy valós kérdésekre segítő válaszok szülessenek. A kérdőívünket több mint 200 kolléga töltötte ki, és tett fel a. 6 A kiegészítő útmutató csak az óvodai nevelésre speciálisan jellemző sajátosságokat és értelmezéseket tartalmazza. Így az e- portfólió elkészítésekor és a minősítéskor az általános és kiegészítő útmutatót egyszerre javasolt használni, mivel jelen kiegészítő útmutató csak az óvodai nevelésre speciálisan. Pedagógus portfólió épp emiatt veszünk el benne. Én próbáltam jegyzetbe foglalni a lényeget, de szerintem így is maradt ki sok- sok apró részlet, ami felett elsiklottam. A kiegészítő útmutatók mind a 24 szakterületen számos új terület- és szakspecifikus anyaggal, dokumentummintával és - sablonnal bővültek. február 26- án jóváhagyott kiegészítések továbbra is az általános Útmutató végén található linkek segítségével érhetők el. Az e- portfólió feltöltési határideje:.

  A minősítési tervbe bekerült, Pedagógus I. fokozat, illetve Pedagógus II. fokozat elérését célzó pedagógusoknak. november 30- ig kell feltölteniük és véglegesíteniük e- portfóliójukat az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai támogató rendszerben. Az eljárás keretében lefolytatott minősítési eljárásban „ megfelelt" minősítést szerző pedagógusokat. január 1- jétől Pedagógus II. fokozatba sorolják be. Ami szabályozza a portfólió készítését:. november 30- ig portfóliót készítőkre az ÚJ, MÓDOSÍTOTT Útmutató szerinti elvárások vonatkoznak. 1 Oktatási Hivatal Kiegészítő útmutató az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez A pedagógiai szakszolgálati intézményben pedagógus- munkakörben foglalkoztatottak részére Szerzők: Torda Ágnes, Szabó Győzőné, Horváthné Moldvay Ilona Az útmutató szövegének szaktudományos.

  teljes portfólió feltöltési kötelezettségére? ha a kolléga munkaviszonya. 31- ig megszűnik, akkor semmiféle kötelezettség nem terheli ha. 1- jén még munkában áll, és nem esett át a végleges minősítésen, akkor ( legföljebb) Pedagógus I. fokozatba sorolják vissza! A nyugdíj- közeli állapotban lévők. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Az emberi erőforrások minisztere által. november 19- én elfogadott általános tájékoztató anyag negyedik, javított változata. 2 Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. fokozatba lépéshez. Összeszedtem pár dolgot a pedagógus portfólió írása előtt. Ezek inkább, benyomások, tapasztalatok, érzések, tanácsok. került pedagógus – ha a tervezett jogszabálymódosítás azt adott okból megengedi majd – kérelmet nyújthat be az OH- ba •. : az e- portfólió feltöltésének határideje 16 •.